Tower Bridge in London
st-basils-cathedral
rome
london-60-6a-hdr-bw-small
bus-in-london-bw
Eiffel-Tower-Paris-France-Autumn
budapest
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
berlin1
berlin (2)
barcelona_02_big
307222_430305880373902_2046461851_n
196856_430306690373821_1687855920_n
2013-berlin
DSCF7952
previous arrow
next arrow
Tower Bridge in London
st-basils-cathedral
rome
london-60-6a-hdr-bw-small
bus-in-london-bw
Eiffel-Tower-Paris-France-Autumn
budapest
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
berlin1
berlin (2)
barcelona_02_big
307222_430305880373902_2046461851_n
196856_430306690373821_1687855920_n
2013-berlin
DSCF7952
previous arrow
next arrow

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA 

Koji je najbolji način da savladam jezik?
Najbolji način da savladate jezik je da svoje učenje bazirate najviše na govoru, pri tom ne zanemarujući slušanje, razumevanje teksta, pisanje i gramatiku. Metode koje koristimo pokrivaju sve aspekte, a Vaš profesor će akcenat, pored konverzacije kao najneophodnijeg aspekta, staviti na ono što Vama najviše odgovara. Časovi pored predavanja obuhvataju i učenje uz pomoć audio i video materijala koji prati Vaše časove, a dostupna Vam je i obilna školska biblioteka sa audio knjigama.

Da li je suviše kasno da sada počnem sa učenjem (sa 30, 40 50… godina)?
Nikada nije kasno. Ako imate dobru volju, naš stručni tim će učiniti da jezik savladate sa lakoćom i entuzijazmom. Pauza koju ste napravili u učenju jezika ili pak učenje drugih jezika ne predstavljaju prepreku, jer to je samo pasivizirano znanje, a naš je posao da ga reaktiviramo.

Zašto mi je potreban engleski?
Doba u kome živimo jednostavno nameće potrebu za engleskim jezikom u svim sferama života. On je neizostavan deo televizijskog i radio programa, interneta, rada na računaru, interakcije sa ljudima iz gotovo svih drugih zemalja kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Svi poslodavci znanje engleskog jezika postavljaju kao uslov i smatraju ga korakom ka Vašem napredovanju. Ukoliko želite da radite u inostranstvu ili nastavite školovanje van zemlje, znanje jezika je uslov koji MORATE ispuniti. Neophodan kao čitanje i pisanje, jednom rečju, poznavanje engleskog jezika je apsolutna pismenost 21. veka.

Koliko mi je vremena potrebno da naučim jezik?
Brzina učenja jezika velikim delom zavisi od Vas. Polaznici na osnovnom nivoumogu da komuniciraju na osnovnom nivou već nakon nekoliko meseci, a od tog momenta nadalje napredak je sve brži. Gde postoji jaka volja za učenjem jezika, napredak je brz i uočljiv.

Koji programi se koriste tokom kurseva?
U zavisnosti od nivoa, nakon besplatnog testiranja, naši profesori vrše odabir metode i programa koji najviše odgovara ritmu i ličnosti grupe ili individualca. Izdavači sa kojima sarađujemo suLongman, Heinle, Cambridge, Oxford, Heinemann…

Da li dobijam neku diplomu?

Sertifikat se dobija po završenom kursu.Da li postoji domaći zadatak?
Domaći zadaci su sastavni deo svakog časa. Pored rada na času treba posvetiti i malo vremena radu kod kuće.Koliko dugo traju kursevi?
Zimski semestar je u trajanju od sredine septembra do sredine decembra, tačnije 14 nedelja, dok letnji semestar traje 20 nedelja, od polovine januara do polovine juna.

Da li je potrebno da učim gramatiku?
Gramatika je neizostavni deo svakog programa učenja jezika, stoga nastojimo da je Vi što je više moguće koristite kako u usmenoj tako i u pismenoj formi, na časovima i van njih. Ono što Vam je potrebno je da govorite tečno i bez greške. Da biste to postigli jezik mora biti na sigurnim nogama.

Kako da obogatim svoj vokabular?
Audio i video materijal koji Vam je dostupan omogućiće Vam da obogatite svoj fond reči. Video lekcije sa propratnim materijalom, audio knjige i neposredna saradnja sa našim profesorima pomoći će razvoju Vašeg vokabulara. Ono u šta možete biti sigurni je da smo mi tu za Vas.

Da li svi vaši profesori imaju sertifikat koji im omogućava rad u prosveti?
Svi zaposleni u House of English imaju sertifikat koji potvrđuje njihovo znanje i stručnost.

Šta ako moram da propustim čas?
Ukoliko iz bilo kojih razloga propustite čas, imate pravo da jednom mesečno od svog profesora zatražite besplatnu nadoknadu propuštenog gradiva. Ako se nadoknada radi sa više ljudi iz grupe, ona se može održati i dva puta mesečno čak i ako niste izostajali.

Koji je maksimalan broj polaznika?
Grupe u jezičkom centru House of English garantovano imaju najviše do 8 polaznika, sa optimalnim brojem od 6.
Kada počinju grupni i individualni kursevi?

Kada počinju grupni i individualni kursevi?
Upis u novu školsku godinu na grupne kurseve obavlja se u toku septembra i oktobra meseca i u januaru. Međutim, nikada nije kasno. Ukoliko ste propustili ova dva termina, na osnovu Vašeg predznanja uvek Vas možemo uključiti u neku od već oformljenih grupa, ili Vam predložiti individualne kurseve na akciji koji se održavaju u toku cele godine. Letnji kursevi su u trajanju od 6 nedelja, i održavaju se po dinamici 4+1 (četiri dana predavanja i jedan dan samo za Vas – korišćenje školske biblioteke, audio i video materijala i konsultacije sa profesorom). Ukoliko i neki čas propustite, nadoknada će biti održana gratis u dogovorenom periodu.

Postoji veliki broj škola u Novom Sadu, po čemu ste vi drugačiji?
Vi ste apsolutno i uvek na prvom mestu. Ukoliko ste zadovoljni našom uslugom, imaćete i veću želju da usavršite jezik koji učite. Ono što nas izdvaja od ostalih je činjenica da upravo Vi imate naših 100%!

Ukoliko mi engleski treba za posao, da li je to onda poslovni engleski?
Poslovni engleski ne obuhvata uvek ono što Vaš posao podrazumeva. Ukoliko Vam engleski jezik treba zbog posla, mi ćemo se fokusirati na sferu koja Vam je potrebna i nastavu kreirati u skladu sa Vašim željama i potrebama na radnom mestu.

Šta su zapravo Cambridge ispiti, IELTS, TOEFL…?
Međunarodno priznati ispiti kao što su Cambridge ispiti (FCE, CAE, CPE…), IELTS, TOEFL jesu provere znanja za koje se dobija sertifikat priznat u celom svetu. Više o Cambridge ispitima možete naći na sledećem linku. IELTS ispit je provera znanja engleskog jezika neophodna za dalje školovanje i rad u inostranstvu. TOEFL ispit ima istu svrhu, ali se po svojoj formi, sadržini i organizaciji u mnogome razlikuje od IELTS-a. Detaljnije informacije možete naći na sledećim linkovima.
http://www.britishcouncil.rs.

Čuo sam za IELTS i TOEFL, ali šta su SAT i GRE?
GRE (Graduate Records Examination) je standardizovan test neophodan za upis na postdiplomske studije na većini ustanova u inostranstvu. Ocenjuje analitičko pisanje, jezičke i matematičke sposobnosti široke primene. Sam ispit se sastoji iz četiri dela, analitičkog pisanja, jezičkih i matematičkih sposobnosti, i probnog dela koji se ne ocenjuje. Ispit se polaže ili elektronski, ili na papiru što dovodi do malih razlika u organizaciji i trajanju. Više o GRE ispitu možete saznati na www.gre.org ili kontaktirati Međunarodni akademski centar u Beogradu, dok više informacija o samom ispitu možete dobiti od naših profesora.

SAT (Reasoning Test ili test rasuđivanja) takođe je neophodan za upis na visokoškolske ustanove u inostranstvu. Sam ispit traje 3 sata i 45 minuta i sastoji se iz 4 dela od kojih svaki nosi od 200 do 800 bodova. To su matematika, kritička analiza teksta i pisanje sastava. Osim pisanja eseja i deset pitanja iz matematike, test se zasniva na zaokruživanju već ponuđenih odgovora.

Informacije o terminima polaganja ispita možete dobiti na sajtu www.collegeboard.com, a ispit je moguće polagati u Beogradu u internacionalnoj školi na Senjaku www.isb.rs i Međunarodnom akademskom centru. O samom ispitu, materiji i potrebnoj literaturi možete razgovarati sa zaposlenima Centra House of English.

Cenovnik

Početna

Novosti