IELTS/TOEFL

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

IELTS/TOEFL

IELTS

Ukoliko planirate da studirate i/ili živite u inostranstvu, onda je INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM odnosno IELTS najčesći ispit koji se traži od Vas. Prema CEF-u (Common European Framework) on se rangira kao drugi ESOL (English for Speakers of Other Languages) ispit, s tim da je raspon ocena od 1 do 9, a deli se na GENERAL ( za ljude koji se iseljavaju) i ACADEMIC (za one koji nastavljaju visoke studije). To je ispit koji je priznanje da možete uspešno komunicirati sa ljudima kojima je engleski jezik maternji i pokriva četiri osnovne jezičke veštine: razumevanje teksta (reading), razumevanje snimljenog materijala (listening), pisano izražavanje (writing) i govor (speaking).
IELTS Academic je uslov za upis na većinu evropskih fakulteta, iako nije ograničen na ovu oblast. Položen IELTS ispit važi dve godine a organizuje ga Britanski savet (The British Council).
IELTS General je jedan od uslova za kompletiranje dokumentacije u slučaju imigracije, posebno kada se radi o imigraciji u Kanadu. On takođe važi dve godine i organizuje ga Britanski savet (The British Council).
Od januara 2015. godine IELTS se polaže u Beogradu.
http://www.britishcouncil.rs/polaganje-ispita/ielts

TOEFL

Test of English as a Foreign Language je uslov za upisivanje na koledže odnosno univerzitete širom sveta, ponajviše u Sjedinjenim Američkim Državama. Obično se traži ili IELTS ili TOEFL, i očekuju se adekvatne ocene shodno reputaciji i normama željenih univerziteta. TOEFL se, za razliku od IELTSa polaže isključivo uz pomoć računara i internet konekcije u jednom od centara za polaganje. Sam ispit se sastoji iz testiranja veština čitanja, slušanja, pisanja i govora koje podrazumevaju objedinjene jezičke veštine.
TOEFL ispit važi dve godine a prijava se obavlja isključivo onlajn.

http://www.ets.org/toefl

https://www.britishcouncil.rs/

Cenovnik

Početna

Novosti