fbpx

Nemački

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Nemački jezik

Zašto baš nemački?
Znanje nemačkog jezika otvara neverovatno mnogo vrata! Ljudi sa znanjem nemačkog jezika imaju neuporedivo više šanse u poslovnom svetu, u kome se engleski već podrazumeva, zato što je Nemačka najveća ekonomska sila Evropske Unije! Na nemačkom možete komunicirati u celom svetu, jer on spada u deset najkorišćenijih jezika. Evo još nekih razloga da se opredelite za jezik koji predstavlja budućnost:
Nemački je jedan od jezika nauke
Nemački je najzastupljeniji jezik Evropske Unije
Vodeće svetske firme su upravo nemačke firme: Bayer, Siemens, Daimler-Chrysler, Audi, BMW, VW, Porsche, Thyssen-Krupp i mnoge druge.
Velikani kao što su Gete, Niče, Mocart, Frojd, Ajnštajn govorili su i pisali na ovom jeziku.
Najviše turista dolazi upravo iz ove zemlje i Nemci imaju najposlovniji sportski menadžment na svetu!
Nemački je službeni jezik u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i Luksemburgu. Mnogi naši studenti odlaze na studijska putovanja i boravke (osnovne, masteri, doktorske studije) u zemlje koje su nemačko govorno područje, a osnovni preduslov za to je znanje jezika.
Pregled nivoa kurseva nemačkog jezika po Goethe Institutu:
A1
Ovaj nivo podrazumeva elementarnu upotrebu jezika kada je kandidat u stanju da predstavi sebe i druge, da postavi bazična pitanja i da sam odgovori na takva. Koriste se izrazi iz svakodnevne komunikacije i razumeju se jednostavni sadržaji.
A2
Kandidat je u stanju da se snađe u rutinskim situacijama, da pruži detaljniju informaciju o sebi, svojoj porodici, poslu i o svom poreklu i obrazovanju. Očekuje se da zna da opiše jednostavnim izrazima stvari za svakodnevne potrebe.
B1 B2
Ovi nivoi podrazumevaju samostalnu upotrebu jezika kada je kandidat u stanju da se snađe u velikom broju situacija tokom putovanja i boravka u zemljama nemačkog govornog područja. Kandidati znaju da opišu svoje doživljaje, da govore o planovima, o aktivnostima koje su vezane kako za slobodno vreme tako i za posao.
C1
Kandidati se na nemačkom jeziku izražavaju jasno i precizno, govore tečno, samouvereno i bez većih napora, bez dugog traganja za adekvatnim izrazima sa razumevanjem kompleksnih sadržaja i širokim spektrom zahtevnh tekstova.
C2
Kada se postigne ovaj nivo, kandidati razumeju sve i izražavaju se izuzetno tečno i bez ikakvog napora. Ovde je praktično dostignut nivo koji odgovara maternjem jeziku.
Jer nemački sa nama nema granica!!!

https://www.goethe.de/ins/cs/sr

Cenovnik

Početna

Novosti